Aku~

My photo
setiap orang ada cerita hidup masing-masing begitu juga aku...

Pages

-

“Duhai tuhan jika dengan melepaskan cintaku aku akan mewarisi kewarasan ku maka bialah aku menjadi begini seumur hidup ku..Duhai Tuhan.. Meskipun sudah bertahun dia mengikat tali cintaku tanpa sebuah makna..Biarkanlah cintaku tumbuh.. Biarkanlah ia semakin merekah dan mekar.. Meskipun aku telah layu dan mati..”

08 November, 2011

wedding dress~

xtahu nape malam nie tibe-tibe nak cerita sal wedding dress... padahal akak ein nak naik pelamin 27 nie.. hehheheh but alhamdulillah everything is ok... setiap orang mesti impikan wedding dress masing-masingkan... actually ein pon.. bukan gatal k.. but normal la... semua orang ade angan-angan.. ade je yang berangan nak kawin dengan putera raja kan... but selalunye sume nye indahkan... tadi ein try la search wedding dress yang ein nak.. but xde la mcm ape yang  ein nak.. cume rupe 2 pon lebih kurang... jap erk.... ein masuk gambar....




ha nie dia... 


Actually ein memang minat dress... dari kecik lagi... coz papa pon dlu always belikan ein patung barbie... barbie kan baju dia cantik-cantik... hehheheh but patung~ erm bagi ein la... dress labuh nie buat ein ase selesa... ein xske pakai kebaya.. & rasenye memang susah nak nampak ein pakai kebaya.. hehheheh makcik, kawa-kawan ske ein pakai kebaya but ein kurang dengan kebaya.. xtahu la kenape... okey back to the story... ein kan ske dress tapi bukan dress yang pendek and sexy ye korg.. okey kat cni ade la yang ein ubah... ein nak dress labuh tapi lengan dia ein xmaw pendek.. sexy.. so ein lebih ske tambah kan lace dan jadikan lengan yang panjang... kan cantik... mama ein pon boley oterkan.. baju nikah akak pon mama yang jahitkan.. hehhehe so xsemestinye bile pakai dress tu kne sexy... benda 2 kan boley ubah... tapikan.. kat kedai kalu sewa baju nie mahal... so sad... hurm.... mampu ke... but orang selalu cakap kawin hanye sekali dalam seumur hidup... :) but i try my best.. kalu nak kne la usahakan.. tol x... pape pon.. bagi ein dress labuh and di gabungkan dengan lace sangat cantik... rase nak reka sendri pon ade.. but sape nak buat.. pape pon sume 2 angan2 kan.. hehhehe xsume angan2 jadi kenyataan... tapi t cian bakal suami... kne simpan wit sbb nak beli baju ein.. so xpayah la... biasa2 sudah... asalkan sayang tok ein kekal selamenye

27 October, 2011

searching~

Now ein ngah search tempat2 praktikal.. sir cakap hanye 2 company saje yang kene pilih.. borangnye pon ade dua je... so kene bijak memilih la... kalu leh ein nak fokus kat web design ke, programmer ke, xpon graphic designer... hurm... so now ngah mencari... pas exam da kne pg tempat2 2 tok tnye dia nak tak budak praktikal.. aduh.. pasni xleh la nak wat kje main2... pasni fokus dengan kje je la... moga-moga sumenye berjalan lancar... amin... risaw pulak nak present  final project nie... gugup pon ade.. kalu xlulus xleh pg praktikal... so now i try my best... sume nie tok mase depan saya... pape pon i need to try it... fuhhh~~~ wahai semangat di mane kau... saya memerlukannye... 

26 October, 2011

:)

"Saya suka tengok jari runcing awak. Cantik betul. Sampai takut saya nak pegang. Bukan takut patah. Tapi takut nanti jari kita tak boleh tolong antara satu sama lain. Di satu hari yang dahsyat depan yang Maha Esa."


"Saya suka tengok rambut awak. Lurus macam teknik rebonding. Sebab tu saya belikan tudung. Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak. Tapi takut nanti kena bakar api neraka."

"Saya suka tengok body awak. Mantap giler. Sebab tu saya belikan awak jubah dan telekung. Supaya masa awak berjumpa dengan Kekasih awak Yang Utama nanti, awak lagi cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala."

"Saya risau tengok awak tak tidur, tak makan sebab rindu kat saya. Saya pun macam tu jugak. Awak tanya apa ubatnya? Saya pun bagi awak Al-Quran sebagai penenang jiwa. Semoga lebih cintakan-Nya dari saya."

"Saya sedih tengok awak. Selalu pesan macam-macam kat saya. "Makan, minum, drive elok-elok tau. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla". Tapi bila keluar dating sama-sama, terlalu asyik hingga tertinggal Zohor. Awak langsung tak kata apa satu pun. Berdosanya saya."

Kesimpulannya, saya memang sayangkan awak. Nak setia pada awak. Tapi, saya dah tak sanggup nak tanggung dosa kalau kita terus ber'couple'. Saya nak kahwin dengan awak cepat-cepat. Nak hidup bahagia bersama di dunia dan akhirat terutamanya. 

Semoga kita saling mengingati dan menginsafi diri kita. Dosa saya sendiri pun bertimbun. Nak tanggung dosa awak lagi lepas ni. Ya Allah, ampunkanlah dosa kami. Jauhilah kami daripada perkara-perkara mungkar dan keji. Engkau pertemukanlah jodoh kami agar hubungan ini halal dan mendapat keredhaan dari-Mu Ya Allah..

“Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji (fahisyah) dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Isra’: 32).

12 October, 2011

hadiah untuk mama & papa

ein baru lepas balik dari "Majlis Anugerah Dekan"... tok kali ke 4 ein pg majlis nie.. tapi xtahu lah pg xbuat kali ke 5... pape pon usaha 2 penting...
   firstly ein nak cakap thanks to mama papa yang selalu bagi semangat yang selalu mencabar ein dalam membuat sesuatu... papa akak da tunaikan janji akak... :) and xlupe tok adik beradik ein for akak,abg and adik ein.. hehhehe kita selalu berlumba-lumba dalam memajukan diri masing-masing kan... ^_^ tak lupe juga pada kawan-kawan yang always bagi semangat, and tolong ein dalam melakukan tugas-tugas yang di beri oleh lecturer... and xlupe for someone nie... hehehehe now saya lebih bersemangat apabila mr "" memakse saya untuk memegang gelaran dekan tok sem akhir ini... hehehe siap ugut g... okey wak i try my best... hehheheh so xtahu nak cakap ape da... bak kate kawan"nak seribu daya xnak seribu dalih"... ^_^ saya akan egat benda 2... 


ini lah janji ku pada papa.. dean for all sem... :)

02 October, 2011

At home..

wah rindu same mama papa... hug dorg lebih2.. hehhehe lepas nie xtaw nak balik bile lagi.. da start bz dengan final... ohmy~~~ wish me luck ye korg... tenang ase bile kat umah.. sebab besame dengan owang2 yang saya sayang... no fokus dgn kje... try bz & xmaw pk mase lampau da... yang pg biala la pergi... kite tetap kne truskan idup nie kan?... jeles tengok tunang akak care sal akak... kan kaki akak patah.. da nak kawin bln 11 nie... bak kate akak tu sume dugaan.. :) yap dugaan always datang dalam idup kite... so jangan pernah give up.. dlu ein pnah give but bile pk2 xgne give up sebab dugaan  akan terus datang menguji kite :) so hadapi dengan tenang ^_^

30 September, 2011

i can do better

I couldn't give a damn what you said to me
I don't really care what you think of me
'Cause either way you're gonna think what you believe
There's nothing you could say that would hurt me

I'm better off without you anyway
I thought it would be hard but I'm okay
I don't need you if you're gonna be that way
'Cause with me, it's all or nothing

I'm sick of this shit, don't deny
You're a waste of time
I'm sick of this shit, don't ask why

I hate you now so go away from me
You're gone, so long, I can do better, I can do better
Hey, hey you, I found myself again
That's why you're gone, I can do better, I can do better

You're so full of shit I can't stand
The way you act I just can't comprehend
I don't think that you can handle it
I'm way over, over it

I will drink as much Lemoncello as I can
And I'll do it again and again
I don't really care what you have to say
'Cause you know, you know you're nothing

I'm sick of your shit, don't deny
You're a waste of time
I'm sick of your shit, don't ask why

I hate you now so go away from me
You're gone, so long, I can do better, I can do better
Hey, hey you, I found myself again
That's why you're gone, I can do better, I can do better

Whad'ya say, I told you so
You know that 'cause I always know
Get out my face, hey hey
You're not my taste, hey hey

I am so sick of you
You're on my nerves, I want to puke
Get outta my face, hey hey
You're not my taste, hey hey
Hey, hey, hey, hey

I hate you now so go away from me
You're gone, so long, I can do better, I can do better
Hey, hey you, I found myself again
That's why you're gone, I can do better, I can do better

I hate you now so go away from me
You're gone, so long, I can do better, I can do better
Hey, hey you, I found myself again
That's why you're gone, I can do better, I can do better

26 September, 2011

fwen thanks


nie best fwen ein... name dia yana...dr skolah rendah lg kite owg kenal... pas upsr  ein lost cntct dengan dia... tp xsangka dapt jumpe balik time form 5 sbb ein skolah kat kelantan... xsangka dapat jumpe dia... stiap kali ein adew msalah msti dia ade tok dengar cite ein.. thanks na.. syg ko sgt2.. ko kawan dunia akhirat...


nie plak geng dak umah ein dr sem 4 lagi smpai lah sem 5 nie.. hehhehe kalu anim,k.arn,k.diana, & k.mila sem 3 lagi dok skali.. time 2 shedah pon adew skali.. hehhehe padahal 1 umah xpnah kenal.. tibe2 sem 3 dok skali & jadi rapat... hehhehe well nk bt cmne... stiap perjumpaan kite kan telah  tentukan tuhan... 

now ein epi dengan idup ein.. fwen always dgn kite xkira la dalam teruk mane situasi kite... sesungguhnye kawan yang setia tok kite susah di cari tapi kawan yang menggunakan kite senang di jumpei... ^_^ so hargai la kawan yang selalu ade tok kite xkira dalam saat susah atau senang... 

19 September, 2011

saat kau semakin jauh...

wak... makin ari saya tengok kite makin jauh kan wak.. awk dengan cara awk dan saya dengan cara saya... awak yang bz je... saya pon bz jgk tp still adew mase tok col awk,mcj awk... but awk ssh sgt nak bt sume 2 tok sy... ape salah saya wak? saya taw awk berguraw dengan kate2 awk ari 2... but sy pon xtaw nape sy still egt ayt awk... saya tnye y ssh sgt nak bls mcj & ini awk jwp " now sy ade bb.. so nk mcj awk mahal skit.. saya mcj dgn owg gne bb je" hurm... kalu sy bg jawapan mcm 2 kat awk cmnew? tah la wak... bia takdir tentukan sume  nie... now sy tengok susah sangat nak jmpe kan wak.. adew je halangan...agaknye kite mmg da xleh jmpe ye wak... sy xnampk pon awk bersungguh nk jmpe sy.. sy senyap je sbb nak tengok awk cari x.. but... :( mcm awak pnah ckp jdoh kite sape yang taw... & saya pon xtahu saya nie jdoh awk kew?... doa je kite mampu kan wak.. but kalu sowg je yg usaha xkn kemane kan wak... kalu betol adew owg boleh jge diri awk mcm sy jge awk slame nie... sy undur diri... xgune gak nak berebut... hurm... now sy pon xtahu mane semangat saya mane diri saya... senyap kn diri je sy mampu... sakit,kecewa sy je tau time bile... saya pon da jarang kua umah.. life sy dalam bilik dengan kje2 sy.. xterpk pon nk enjoy wak... mmg stiap mase sy pk awk... tp ape kan daya... ape sy ase bia sy pendamkan je wak...
          ari 2 xtahu nape mama ckp cm 2... time 2 mmg sy termenung pk ape lah nk jd dengan kite.. tibe2 mama dtg mama just ckp "jangan biakan aty kamu terus sakit... masih ramai yang mmpu jage kamu.. jdoh kite xtahu.. kite hnye usahakn je yang lain tuhan tentukan" tersentap jap dengan kate2 mama... slame nie mama perhatikan ein kew? umi ein mntak mf... sbb ein xmampu ubat luke nie... ein xtaw nape umi slalu dtg dlm mmpi n ckp"sabar.. kamu budak yg kuat"... stiap kali ein terjage... no one bls msj ein.. just sorg nie.. ein pon xtahu la dia nie tdo ke x.. but everytime ein mcj msti dia ade tok ein... mane owg2 ein syg pergi time ein perlukn? time ein sunyi sume sypkn diri... but thanks to this person... coz selalu bi ein smagat... even ein nie cpt ptus asa.. tp dia xpenah putus asa bg ein smagat...
         now bilew ein tgk gmbr si dia dgn pompuan ein pon xtaw ape ein ase... kalu dulu pantang ade gmbr perempuan siap la... entah la.. ein xmampu nk mnyuarakan ape ein ase kat dia... nanti ein yg dprsalahkan... ein xnk kongkong pon... now awk dengan life awk.. & ein dengan life ein... i no u bz dgn kje... but y owg lain leh adew mse tok ein even dorg pon kje jgk... but wht i see u senang bls coment pompuan lain dr ein.. kalu ein koment u just like je... so ein pon da mls nk on fb... i just dok kat mje study n study.. dlm pkran pk study je... sbb xnak pk ape awk bt.. t ein yg tension... pressurenye la.........!!!!!!!!!

06 September, 2011

what can i say now...

18 nie abg dia kawin patut ke ein pg?.. ein pon xtaw pe jd now... lepas dia gtaw ein sal hasrat mama dia nak menantu owg kelantan & dia pon bgtaw memang dia nak owg kelantan ein trus down... agknye saya bukan jodoh awk... bak kate mr "f" kite xboleh melawan takdir tuhan... tp... sayang nie?.. terpakse jdkn kenangan?.. perit nye lah kali nie... pape pon sume 2 dugaan... fuhh... lepas nie ape plak ye... ya allah permudahkan lah segalanye... xsanggup dah menahan sakit kecewa... hurm...

25 July, 2011

"Majlis Pertunangan"

semalam ade majlis pertunangan kat uma ein... hehhehe sape erk ?? ein ke?? hehheheh xdelah... bukan ein tapi akak ein.. ein lambat lagi lar.. study pon xabis lagi.. hehhehe semalam agak meriah jgak lah... ramai betol sedara mara datang umah... so kene la jawap pertanyaan dorg "kamu bile lagi" :)

 ni lah my sis... dia yang bertunang :)


adik beradik~~~

ni br ein.. hehehhe

 me n my cousin..

okey 2 je gmbr yg leh tnjuk.. yg lain xmmpu nak load lagi.. hehhehe 

15 July, 2011

kelas


lecturer dok aja coding kat depan kite orang kat blakang bt benda ni..heheheh gara-gara laptop ein pon dah xleh  nak on n laptop mmber teroff n ilang sume keje td gara-gara install "xammp"... but bukan dok diam je taw... ein still tulis segala nota penting yang lecturer bg.. main-main jugak tapi study tetap xlupe... dah akhir sem dah sape nak repeat oii.... still egt pesan mama,papa n e " kite orang sume nak awk berjaya"

so gogo chaiyok... time dalam kelas pkran kne pk nak study je... pasal hal peribadi tolak tepi... ein xmaw dah jadi cam sem2 lepas.. pointer trun sebab xfokus.. now ein kne bt betol2.. ape2 pon sume ni tok yang ein sayang... ein berjaya sebab ein nak senangkan orang yang ein sayang... even dorg sume bz.. tapi ein tetap sayang dorg... sayang ein tok dorg xpenah berubah... anak mane nak kecewakan keluarga dia... ein kne sahut cabaran papa... papa nak ein lebih dari akak... kalu akak boleh nape ein xboleh.. :) thanks papa.. even papa garang tapi ein tetap nak papa jadi ayah ein sampai akhir hayat ein.. macam 2 jugak mama... ein sayang sangat family ein... epi sangat bile kite dah boleh memahami antara 1 same lain... bile kite terus bersabar sumenye akan ok... so ein kene lah sabar dengan sume ni... even dorg kejam ke jahat ke... ein tetap nak sayang dorg... to eiz ein harap eiz dah berubah... egat lah ape yang terjadi sebelum ni... belum terlambat tok awk berubah... saya sentiasa mendoakan kejayaan awak... saya xmampu nak hukum awak.. sebab saya bukan sape2 wak... ape2 pon saya just nak cakap "i love u all" :)

02 July, 2011

tolong lah buang perasaan ni...

ya allah nape mesti ade orang ketiga dalam perhubungan ni... nak kawan,kawan lah ein xkesah pon...tabi bile melebih-lebih mule ase nak pegi tampo je pompuan 2... tipu ar kalu ko xde aty dengan bf  ein! arrrggghhh!!!! ein benci dia... xpayah lar nak manje2 depan ein dgn bf ein... kawan benda kalu tangan ko xreti nak jage! arrrgggh... seyes aq tension pkkan ko... aq xsuke... ein diam bukan bererti ein suke tp ein xmau marah depan orang ni... memang lah ko ade bf tapi bile sume mmber cite ko hanye perlukan someone yang dekat tok bermanje kasih... hohohoh lagi aq ase panas... but nape bf aq... boleh x ko cari someone yang single je... sebelum ni ko nak kat bf kwn aq... sampai gaduh besar dorg... now bf ein... tolong lah... jangan pk ein kesian lah tgk kamo 2... dah xde tempat lain ke nak share kasih sayang sampai bf orang pon kamo nk...

lagi ein nk jauh dgn mr e lagi ein rsaw... memang mr e xske mlayan dia dah sjak ein cite psal dia.. tp bile tengok cara dia tok tarik perhatian bf ein... mle ein curiga... curiga dengan dia! ein mals nak gaduh... ein xske.. ein xske nak serang2 ni... tapi dah melampau sendiri pk lah ye kak... kesabaran ade hadnye... memang ein marah dalam senyap tapi pk lah... awek mane xbrangin ble ade lak pompuan ni nak mnje2... ein pon xde nak mnje lbh2 dgn mr e... tibe2 kamo lak melebih... mr e serba salah xmo kawan kamo.. terpakse je... sebab pk kawan... kejam2 mr e pon dia pk aty owang lain... mr e i hope u xjatuh kat dia time ein jauh ye... ein pg blaja...

memang ramai laki kat tempat blaja but sume just kawan.. ein nk mr e je... tapi kalu kali ni mr e buat hal.. ein ckp awal2 ein xkan maafkan dah... n ein ilang trus... time 2 xpayah cari ye... ein ase ein dh jage elok mr e tp xtaw lah.. ein pon bukan sempurna mane.. always buat mr e marah.. tp mrh cmne mr e kat ein,mr e akan elak.. mr e xmo ein jd tempat marah.. cume kadang2 je... but seyes ein xske tgk mr e dgn dia... tahu je dia dekat dgn kamo mle pk bukan2... coz sy tahu pompuan cm 2 ape taktik dia... huhuhuhhuhu

29 June, 2011

hanye dia di aty saya...

wak... sok saya dah nak daftar... isnin dah start kelas.... seyes saya sedey wak... sebab kite kene jauh... awak pon tahu kan bile kite jauh macam2 jadi wak... sebab tu saya rse takut sangat... saya sayang awak . sy tahu awak pon sayang saya... now sebelum saya pergi saya tengok awak always dengan saya... saya epi sangat wak.. myb sebelum ni awak always bz dengan kerja n kawan2 sampai saya ase saya xpenting bagi awak... now awak dah buat saya epi kembali.. thanks awak... awak always bagi saya semangat... awak saya mintak maaf andai saya xsempurna macam orang lain... saya hnye sorg insan yang lemah... tapi lemah macam mane pon saya akan try tok pertahankan ubungan ni... even dah banyak kali retak... dah banyak kali kecewa tapi saya tetap nak pertahankannye... saya harap awak pon same...

wak... nanti saya dah kat sane awak jangan lupe jage diri ye.. yelah saya jauh... saya xtahu ape awak buat... saya hanye beri kepercayaan pada awk... terpulang pada awak nak jujur atau tidak.. sebab saya xtahu... saya janji saya akan blaja betol2 selagi kite xde masalah... hope sangat sem ni kite xgaduh smpai clash lagi... saya xnak gnggu study... mama papa sume cayekan awak boleh jage saya... kalu x xkan dorg bagi awak teman saya daftar esok... sepanjang saya dengan awak saya nak awak tahu... walawpon awak banyak sakitkan aty saya tapi saya xpenah burukkan awak depan papa n mama... saya xnak papa n mama bencikan awak... bia saya saje tahu sape awak n macam mane awak...

sal kes ari 2... saya pon xnak pk wak... myb awk mmg berkawan... cume seyes cakap perasaan risaw takut 2 masih ade wak... sape xtakut bile tahu ade orang nak ambik awak dari saya... lagi2 kite akan jauh.. lagi saya risaw... tapi stiap kali saya memohon doa saya mintak kite dijauhkan dari segala maksiat,di beri petunjuk... di lindungi selalu... kite hanye insan yang lemah... dan saya nak awak berubah bukan untuk saya tapi untuk idup awak... saya xnak awak terlalu sosial... t jadi macam.... awak tahukan.. so jadikan sume 2 pengajaran tok kite... saya pon akan jage diri saya semampunye... ape2 pon saya kene sabr kan wak...

beribu dugaan kite hadapi selame ini wak.. saya egat saya xkan jumpe awak... n sumenye berakhir kat situ je... tapi xtahu lah nape kite bertemu kembali dan perbetulkan ape yang salah... bak kate awak jodoh kite agaknye... saya percaya setiap orang akan berubah cume ambik mase je... now saya fokus dengan study... n saya pon nak awak dapat keje tetap... susah senang kite same2 wak... now sedikit sebanyak saya tahu macam mane nak handle masalah kite... saya pon xske gaduh wak... keluarga kite same wak... so now kite tunjuk kat dorg yang kite ni boleh... hehhehehheeh xtahu nape tibe lak boleh ngalir air mate... sambil taip smpai terpk awak... hehhehe

wak andai saya ade buat salah saya mintak maaf... ape saya nak tahu... selame ni saya xpenah benci awak... sume 2 hanye kate2 bukan dari aty... kalu saya benci awak dah lame saya jauh dari awak dan xberi 1 pluang pon.. tapi aty saya cakap awak akan berubah... awak yang buat saya sedih n hanye awak yang boleh buat saya tersenyum selamenye.... :) mekasih awak... ^_+


bile egat macam mane kenal dengan awk... sumenye kerane ilmukan wak...
kalu awak xtahu pasal AI msti sy pon xlayan awak...
n awak pon xboleh aja saya..hehhehe


24 June, 2011

pakcik oh pakcik!!

semalam ngamuk aq dgn bdk ni... aduh janji smlm dlu nak kuar.... dah ciap2 pas2 dia xjadi kuar... so smalam janji nak ambik kul 10 dtg ambik... dah ciap dh ni... col2 xangkat... mcj xbalas... oiii berangin gle aq... last tpon g sekali dia off nset... wah melampau... so xtahu nak pg mane aq pon pg umah mmber kat melati... smpai je kat umah mmber aq nampk kenderaan dia... huh! sah tdo xegat nak ambik aq... aq pon bagi salam lah... kawan aq ajak masuk... ha.ah memang dorg sume tdo coz semalam kul 8 pg baru balik n trus tdo.. kalu ye pon xlarat bagitaw lah pakcik ni xpsal2 aq dah tnggu.. sabor jelh pakcik... pas2 ko bgun... bgun2 ko trus bla... tegur aq pon x... sume mmber dh plik termasuk mak kawan aku... xnmpk aq ke... nak nangis ooo... sbar jelh... pas2 dia anta mcj.

pakcik :salam...sowie aq balik pd aq trus tdo egat sedar bunyi nset tgk2 xsdr... boom letup pon sdar...
aq        :nampak x sy kat ruang tamu?
pakcik :hah! ble lak ko ade kt c 2? aq egt awex mane do...
aq        :dah awk bla cm 2 je.... dak2 ni pelik dh...
pakcik  :aq mamai do... penat giler ni... bgun trus balik umah... kang ayah aq ckp pe...
aq         :senget! xpelh weh aq balik dgn train je....
pakcik  :sory weh...

hahhahah sengal gle... nak marah pon xjadi dh tengok dia mamai... tp bleh plak bwk kenderaan 2...

hohhoo ari ni nasib aq xptus ubungan dengan pakcik... gara2 sowg minah ni... bongok do... geram giler aq... ha kan xpsl2 ko kne mrh pakcik.. backup lg minah 2... 2 lar lain kali jangan nak rahsia sgt ye...kan kantoi... kali ni blog aq cm minah brutal lak caranye.... hehhehehee mane xnye... ari2 ase nak makn org je.... so pakcik janji dh kne beli aq bnd... gara2 dia abis sumenye... pakcik oh pakcik... nape erk ko bt aq giler... hahahhah so kite jmpe esok ye pakcik n mmber2... kate nak pg PWTC... so leh search kje skali... aq xleh nk search coz aq kne blaja... ko pon mrh pointer aq trun.. fuhhh nasib xtruk.. xpyh aq blanje ko pakcik...


hahahha muke pakcik cmni lah kalu ye nak marah...
tp dia xpnah ngamuk kat saya... sakit aty je ..hehhehe
<3 <3 <3

20 June, 2011

kawan sedih kite ceriakn.

semalam bufday za... sume dah plan malam td sok nak wat surprise bbq tok za... sume pkwe ye merul yang plankan... aq pon epi lah sebab yelh pkwe dia nak buat surprise tok awek dia... so pg2 lagi dorg nak gerak... dalam kul 9 lbh dekat kul 10 gak lah baru aq smpai lrt tmpt dorg... za jemput aq... epi giler muke dia.. well bufday gurlz... dalam pejalanan dia story lah sal sowg gurlz ni... gurlz ni suke pakwe dia... sume nye terkantoi sal pompuan 2 bgtahu pkwe dia dalam mcj n lupe nak delete sent item... za pinjam nst pompuan 2...2 kantoi 2..aq tahu prasaan za... n aq paham... aq penah alami sume 2.. tapi xde lah aq serang pompuan 2... bagi aq xgune nak rebut laki lah... ramai lagi... za tanye aq,patut ke dia tnjuk mcj ni kat merul... aq cakap xpayah... sebab aq xtahu ape yg merul balas... so aq cakap kat za... za simpan dlu mcj 2... n ari ni jangan pk sal mcj 2 ok... za pon kate ok... jalan punye jalan sampai lah kat umah za... pas2 aq nmpak 2 org perempuan n sorg laki... aq nampak za tegur...

aq tanye za... sape 2? za cakap kawan merul... dorg follow gak... aq senyap jelh... pas2 za pon cakap name dorg... S n F 2 kawan baik... n salah sorg 2 lah yg mcj merul... aq xcakap pape... pas2 kite owang tunggu lah merul n mr e... best fwen 4 ever 2..hehheheeheh sambil tunggu dorg... aq perhatikan je pompuan 2... aq nampak dia sunyi... terbiar... dia xde ayah.. just ade mak... blaja pon xabis... spm xambik... cara idup dia sangat sosial... n banyak laki... aq perhati jelh... tibe2 aq terpk... pompuan ni ke yang.....??? ok... biakn... aq nak tengok sume arini... xlame sume sampai... tapi transport lak xcukup... S xde transport pon... hurm... so kite owang try lah cari someone yg nak follow n tlg bwk dia...pas2 dengan perut lapo n dahaga... dorg sume ajak dok kat kedai dlu... 

time part ni lah aq ase kesabaran betol2 di uji antara aq n za... dah tunggu dari pagi hanye sekadar cari transport tok S! bufday sape pon xtaw skang ni... ade sowg ni myb bleh follow n bwk si S ni... tapi boleh plak s xnak.. konon nye transport mamat uh xsemegah mane... mak ai.. ko memilih pe hal! ko egat kite owang ske ke nak tnggu ko tuan puteri oiii...(dalam aty aq cakap sambil pegang cawan 2...) dah dia depan aq sblah aq mr e... pas2 boleh lak wat ayat tacing same gaya gedix..."korg pg lah.. i dok umah jew... bia i tdo jew..." pas2 buat lak gaye tacing..aduh… dah aq xske pompuan gedixs n ngada2 ni… coz aq pon xmacam 2… n aq xpnah pon nak ngada2 dengan laki… 2 bukan aq! Muke aq dah begang je… muke za lagi lah… merul lak asyik backup dia… fwen dia kan..hurm… so cari lagi transport… pas2 ade sowg mamat ni datang… kwn s n ske kat s! dia boleh bawak tapi dia ade msalah dengan tunang dia…”tunang” dah tunang pon gatal lagi… ish xpaham aq.. tibe2 aq ase sume laki same… xpnah cukup 1.. myb ade sorg dua kat lua 2 yang x…  jam menunjukkan pukul 1! Ha kira lah brape lame menunggu gara2 minah sowg ni… last2 sume batal! Merul n mr e bgun n bla gitu je… za dia tglkn…dah pg xcakap pape...huh!

aq Nampak za nak nangis… pas2 aq pon tarik za… n pegi dr kedai 2 tinggalkn f,s n laki td…  aq Nampak za nangis… za kecewa… nape time macam ni pompuan 2 ade n rosakkan sumenye… cian aq tengok za.. aq pon begang gak tp aq diam je… za cite dia sedey sebab bufday dia merul xepikan dia n asyik backup pompuan 2… awek mane xkecewa kalu jadi macam ni… aq bawak za dok kat LRT… sebab t kalu balik za kne ngadap pompuan 2… n aq xnak za marah ke, n jadi pape… so aq try tok epikan za… hehheheh 2kn kawan.. kawan always ade tok epikan kite… aq cakap dengan za… za kalu ade pape za cite je… n dia cite.. mule2 dia xkuat gak nk cite n last dia cite… aq yang dengar ni rase nak nangis gak tapi aq tahan.. aq pon perempuan n paham ape za rase… betol cakap za… “biar kite jauh dengan dia dari dekat” sebab za kate bile kite dekat semakin banyak yang kite sakit aty… betol tu! Aq pon pnah dok dekat tp always gaduh… bile jauh gaduh tapi xslalu… coz aq xtahu ape dia bt… sume terpulang pd dia samaade nak setia atau tidak! Yang pasti slame ni aq dah jujur…  za pon dah epi… n aq suh dia janji xkan sedey lagi dan xkan pk lagi pasal pompuan 2… g pon pompuan 2 mrokok… lg lah aq xrase nak respect pon.. br 18… hurm…. Xtahu nape aq pon geram dgn minah uhh… yg nak kcaw bf org nape… xde laki lain dh… laki pon 1 dah ade awek tp mlayan jgak..! Hurm… xlame 2 mr e col.. tanye kat mane… aq mle2 xnk ckp.. yelh geram gak tgl g 2 je tanpa ckp nak g mane… tapi aq pon salah jgk… cakap kasar… time mr e tnye aq kat mne,aq cakp”kat mane2 lah! xkan nk ngadap pompuan uhh!”mr e tahu aq geram dengan pompuan 2… tp dia senyap je.. dia ckp elok2 lg n tnye kat mne… aq pon ckp kt lrt.. dia ckp dia dtg sane… *wak sory aw cakap gitu huhuhuhu…sy geram lah…*  ari 2 mr e baik dengan aq…. Guraw lah nyakat lah… wlwpon aq tahu cmne dia lyn pompuan 2 blakang aq… tp aq xde hak nk hukum dia… so back to the story bile dh jmpe dgn mr e n merul,kite owg pon pg lah karaoke… za nangis time nyanyi lagu.. dia cakap sakit kat aty still xilang… aq nasihat za spaye sabr… n dia senyum… hehheheh  dia say thanks coz aq epikn dia wlwpon mcm2 jd… aq just ckp”slagi ekin ade za jgn sedey ok” hehhehhe za pon kate ok… akhirnye za epi jgak.. wlwpon bile nak balik 2 dia nangis lagi sebab nak berdepan dgn s n dok serumah… adoi.. susahnye… kalu aq xtahu lah… memang aq jeles tengok mr e cakap dgn s 2guraw smpai bertepuk tampar.. tp aq xsmpai aty nak mrh… ape aq leh bt aq senyap je… pendam selagi mampu.. sebab aq nak elakkn dari gaduh… so ape2 ape kite bt mesti org leh pk n nilai kn... :)

p/s: tok pompuan 2… sedar lah… cara awak 2 salah sebab mengharapkan kasih syg dr org yang dh berpunye… seharusnye awk lebih memahami haty pompuan lain… ramai lg kumbang kat lua sane… tapi kalu awak nk truskan jgk.. hehheheheh awak jugak yang sakit kelak hari… *setiap perbuatan ade balasan nye…* saya pon bukan baik sangat tp saya xkan sakit kn aty kwn sy... :(




18 June, 2011

kena kejar dengan kuda!

semalam xtahu lah nape tah nak tidur punye lah susah... sory to dear2 yang sy xreply mcj... pusing sane pusing cni... last skali tdo gak lpas tdo sambil pgg tgn aleeya dak techik ni ha... bgun2 aq nangis coz mimpi bnd yang xok...

dalam mimpi 2 aq 1 family pg zoo.. aq,akak,mama n papa.. yang lain xde... tp time 2 diri aq cam skang.. maknenye cam umo skang lah... kite owang nak g tgok kuda ade pertunjukkan kuda... so kite owang pon pg lah kat tempat pertunjjukkan 2... mule2 ye start dengan pancaragam... ok sume ok dah last 2 aq cakap nak pg kat kuda 2.. so kite owang pon langkah masuk dalam padang dia yang besar 2... tengah jalan2 tibe2 ade owang jerit"aty2 ade keldai pg arah kamu!!!" aq pusing tengok keldai 2 memang pg arah aq... time 2 aq dengan mama...akak dengan papa..so aq trik mama tok lari...tengah lari dari keldai td tibe2 datang plak kuda! ha kuda! ye kuda.... dia datang arah aq... aq n yang lain pon kuar lah dari padang 2... aq tengok sume kuda dalam padang 2 macam xtentu arah abis sume orang dia kejar... bile aq tnye kat sowg pakcik ni knape kuda2 ni..dia cakap"ni kuda betina yang mengandung"...mengandung!hurm.. so aq cakap dengan papa jom balik sebab aq takut kot tengok kuda2 ni mengamuk...

tengah jalan2 nak keluar tibe datang kuda dari arah blakang keja kami... aq pon lari tarik mama.. papa suh masuk dalam kedai 2... so kite owang masuk n kuda 2 kat lau...ya allah time 2 memang pucat muke ni coz kne kejar kuda... giler ah... pas2 bile kuda 2 dah xde papa pon suh kuar... time tengah jalan2 smbil mencari2 kot2 ade lagi kuda ynag giler.. tibe aq dgr"kenape dengan kuda 2 sume??" aik sape 2... ce teka sape... hahahah

kuda jantan yang ade dalm kandang... kejut gak lah... tp ye cakap dengan ak sowg.. so aq pon ckp lh mcm pkcik td cakap... n terus pegi.. time tengah jalan2 dengan mama n time 2 papa n akak xde dengan aq..hnye ade mama je... tibe mama kate"akak harimau!" giler harimau kuar dr kandang... mati lah aq... pas2kan harimau 2 kejar aq... cuak gle aq lari... aq trik jgk mama... aq syg mama.. aq doa akak n papa ok2 je... pas2 aq nampak kandang yang bergeril.. aq pon masuk... n harimau 2 xdpat masuk..tapikan aq xtahu mane yang lain..hnye aq sowg je... aq jerit2 pnggil name dorg... tp xde pon... aq pon nangis... n still tgn terketar2 ketakutan... pas2 trus sedar sebab dah nangis... bgun 2 memang aq nangis pon.. aq tengok sebelah ade aleeya n akak.. senyum kjap..upenye mimpi...

kalu betol2 xtahu lah..hope xjadi lagi dh... huhuhuuh xmo dah jadi cam mimpi..kne kejar keldai lah,kuda lah last skali harimau... huhuhuhu huru hara zoo 2 bile sume haiwan kuar dr kandang masing2...


pelik2... padahal cuci kaki dah.. hope hanye sekadar mimpi coz aq xmo keilangan dorg sume.. termasuk yang xde dalam mimpi aq.. bg aq org sekeliling aq sangat penting... tanpa dorg aq akan kesunyian...

17 June, 2011

alhamdulillah...

wa.... ase nak nangis taw bile tengok result... dah sem 4 baru ni main banyak haiyo...hehehheh tapi papa mama janji akak dah tunaikan... akak dah ade 4 sijil dekan termasuk sem 4 ni... hehehheh sem 5 akak akan buat abis baik..hehhehe sayang sangat sumenye...

wak2 now sy dapat ape saya nak.. awak kene blanje saya..hahhahaha wayang 1! hehheheh epi bile tengok result... mane xnye egat dah dapat teruk dah.. tpi sumenye ok sih... bukak je lawan web trus jerit... "mama akak dekan lagi..." nak nangis sume ade... hehehe syukur pada mu tuhan... aq berterima kasih pada mu... so isnin ni kne pose... hehheheh epi yang xterkate lah.. coz sem 4 sangat susah ooo... but i still can do it!


nak bg ape pada eya gucci sy ~~~

ari ahad ni bufday bestfwen ekin... kite org br je knal tapi dia always paham ekin... walaw pon bukan datang pada keluarga yang kaya tp bukan itu yang ekin cari.. ekin just cari kesetiaan seorang kawan... hehheheh name dia ya... name penuh athirah... kecik molek je tuannye.... comey taw... same baya dengan ekin.. cume dia tua brape bulan dari ekin...

so ape nak di beri pada dia erk... poning2 ni... xreti lah nak bg barang ni...owh lupe nak tnjuk kawan ekin... ni lah kawan ekin...


comelkan..hehheheh kecik2 pon ganas ni..hehheheh tapi macam mane pon ganas pompuan 2 still ade jugak keayuannnye... so laki kat lua sane jangan pk ye pompuan ganas xleh berubah... u syilap! ^_+

16 June, 2011

bile cemburu lelaki menguasai diri dia abis lah kaum hawa...

tadi tengah borak-borak dengan akak & mama... menunggu kepulangan papa yang disayangi... tengah tengok cite nikita tibe ade 1 part ni laki ni name dia ape tah...heheheheh awek dia ngah beli bubur kat sorg pakcik yang jual bubur ni tibe2 bf dia datang kat dia n ngamuk2 marah nape dia rapat dengan pakcik 2.... what! cakap dengan pakcik tok just nak beli bubur je... bukan nak ngorat... g pon pakcik kot... aq dengan kakak gelak2 lah... adohai... cemburu giler.... pas2 mama pun bukak cite time dulu2... papa marah mama sebab cemburu dengan pakcik mesin rumput...hehehheh aik cam xcaye je... yelah papa kalu jeles pon dia senyap tibe2 mama kate papa jeles mama buat air kat pakcik 2...saya dengan akak pon gelak2 lah...

akak pon sambung dengan cite dia... dulu time kite owang kat kelantan abang ade 1 restoran...bile weekend je sume ade kat restoran abang 2... ade 1 ari ni akak bawak bf dia datang kedai 2... saje2... kami dengan budak2 keje kat citu macam family dah... tapi pekeja abang sume laki... kami adik2 dia je yang pompuan.. sebab 2 dia xkasi kami jage kedai... nanti dia cakap orang bukan datang nak makan tapi datang nak usya adik2 dia yang manis2..hehhehe memang pon... penat je saya ambik order n tnye sorg abg ni nak munim ape... sowg cakap nak kopi o' sorg lagi senyap... saya tnye lah nak minum ape? ade ke dia jawap"i love u ade!!!" ape lagi abangku yang ade kat kaunter trus datang n bertanye"owh ilove you mane ko nak kiri ke kanan?"hahhaha padan muke last dia just ckp nk nescafe... padan muke ... hehhehe ok balik pada story akak... time 2 kite owang ngah makan.. selalunye kalu nak makan kami just cakap nak makan ape nanti tukang masak kami buat.. name dia abg mani... so akak cakap nak makan ape tah ... xegt so abg mani buatkan... hahhahah yang xleh blakan... bf akak jeles sebab abang mani masak tok akak... hehehhe dah akak kne marah..hehhehhe cemburu kalu dah melampau nak sorok pon xmampu taw...

and no story saya pulak.. xde lah best pon.. cume kate2 tu yang melekat kat kepale ni sampai arini... egat lagi time pg "TS" dengan sepupu... saya xbagitahu pon dia kuar coz dia pon xpnah suh n xpnah g taw saya kuar... so saya pon kuar dengan sepupu... time 2 memang kami ade masalah n tegang sedikit... tapi xpenah pon kat kepale ni nk dua kan dia... pas2 dah seharian berjalan ptg 2 kami balik... kami lambat.. sok makcik macam nak marah ta[i xjadi sebab tengok anak-anaknye penat...hehhehe baru melangkah masuk bilik nak letak beg tibe nset bunyi lagu"bruno mars-marry you"sah dia tpon..abis lar... saya pon jawap... tibe2 dia tnye ngah bt ape... saya mulenye nak menipu just cakap dok umah tp xbrani so cakap baru balik... hambik ko kne bebel jap dengan dia... dia marah sebab kuar xbgtahu...huhuhuh saya pon cakap lah dia kuar pon xpnah cakap... so saya egt dia xkesah... n dia jawap"Saya ni lelaki... xpe... kuat... awak tu perempuan... ape2 jadi nanti sape susah saya jgak yang kene" hehheheh ayat xleh bla ni.... ble cite kat mama,mama gelak... well nak buat cmne menatu kesayangan... abis sume benda nak buat dlu kne bgtahu dia... tertekan jgak lah... tpi ade betolnye... ego2 jugak kn... tapi kalu dah risaw 2 xkemane... saya pnah cakap kat dia kalu dia ade kawan pompuan ramai n ske enjoy dengan dorg saya pon boleh berkawan dengan laki ramai jgak... pas2 dia cakap" mane boleh.. awak buat siap awak... awak boleh dengan saya je..."hehhehe ayat tah hape hape... ego konon cemburu 2 xnak ngaku... sememangnye dia susah nak ngaku kalu dia jeles bile kawan dia berborak dengan saya..tahu2 kawan dia kne sound kat blakang saya je... hehehhe awak2... bile egat awak kadang2 tersenyum,kadang2  sedih pon ade... tapi nak buat cemnekan wak... dugaan selalu ade... saya kene sabar dengan sikap awak yang xendahkan saya n awak kene sabar dengan saya yang ske pk bukan2 sal awak.. dah sape xpk bukan2...dah xcontact pas2 bile tepon ske ckp bz.. nak buat cmne bile owang dh terlebih kawan saya pon dilupekan.. redha jelh.. now wat senyap dah... awak ade kawan saya pon ade... adil kan... ^_^


15 June, 2011

teman saya ye..

malam ni saya giler jap...heheheh lagu pon sudah tukar dh.... ape2 jelh... penat taw seharian tdo coz malas nak pk dia... aduhai... pening pale ni dah taw... wahai bintang temani lah saya malam ni... ^_^

13 June, 2011

crazy!

tadi tak tahu lah nape bile dok dalam bilik termenung sowg2 tibe2 egt awak..bukan time 2 je... ape saya nak bt pon pk awak...buntu dah... saya pon tak tahu kalu awak 2 jodoh saya...cume saya minta berhenti lah sakitkan aty saya... saya xkuat wak...

tapi ape yang buat saya terkejut ari ni... time ngah dengar lagu...tetibe2 bau awak... meremang bulu roma ni...yelh selalu owang bau kemenyan ke ape ke... ni bau minyak wangi awak.. senyap jap saya... tanye mmber ade bau x? mmber tanye bau ape... saya cakap bau awak... kawan gelak kan saya.. dia cakap"kalu ye pon rindu xkan lah sampai terbawak2 baunye..." bukan g 2... xtaw nape... xkan lah rindu.. xpenah pulak rindu owang sampai bau pon smpai kat umah... pelik pelik tapi benar... mane ade owang gne mnyak wangi cam awak dlm umah... dah bilik pompuan lak 2... mushkil taw... ape tandanye... hope awak shat shat saje... risaw gak tapi xnak ganggu awak... kawan-kawam awak ade... dia boleh epikan awak... saya boleh pandang dari jauh je... saya doa awak dapat keje kat tm 2... :) demi mase depan awak jgak... ya allah malam ni tibe2 pk awak... xtahu nak bt ape.. mmber soh kol tp xnak lah.. t awk cl"nape col!" xske bile col owg tanye nape... cam xske je... xpelah... try tok xcontact awak even terseksa... :)

12 June, 2011

i love u daddy




ni ayah saya.. dia lah kekasih pertama sya taw.. sejak buka mate dia lah lelaki pertame yg azan di telinga saya...sayang sangat dia... even dia ske marah saya tapi saya xambik aty sangat.. dia nak yang terbaik tok saya..hehehhe memang manje pon dengan ayah.. anak ayah... penah majuk dengan dia sampai xmo balik umah... tp ayah pujuk suh balik.. al maklum lah anak kesayangan dia.. dia paling lemah tengok saya nangis... dia xnak saya nangis... sebab 2 bile ade je laki nak usya saya dia susah nak trime... bagi dia anak dia cukup penting.. so laki yang nak ambik anak dia kene lah jage anak dia macam dia jage anak dia.. time kechik mama kate ayah kamu yang jage kamu dari nyamuk malam2... sampai skang pon... malam2 sebelum dia tdo dia akan masuk bilik anak2 tok tengok cukup x..hehehhe risaw.... sebab 2 saya sayang papa saya... xde yang leh ambik tempat dia aw... dia special bagi saya... sebab 2 ape dia nak saya xpenah pon hampakn... hehhehe ayah... akak dah blaja betol2... hehhehe ayah nak akak blaja elok2 kn... sayang ayah taw... walaw macam mane dia... dia tetap ayah saya...

06 June, 2011

tekang.... !!!

malas nak mikir... sakit pale... susah ke nak jujur... makin lame makin ilang ase caye ni... sabor2... banyak doh sabo dengan mu... dugaan kan nak wat camne... now kat umah makcik.... blaja masak di umah makcik... ari ni blaja memask..hehhehe memasak cupcake n rendang ayam..hehhehh yammy... hohohoh ape g erk nak blaja msak pasni... masak aty orang plok ah... sakit atynye pasal... kelakar ble pakcik aq cakap sape wat ank buah aq sakit... parang dapat! hahhaha mane xnye... xpasal2 aq nangis depan dia ari ni.. sebab aq dah xkuat g dengan sume ni... dugaannye tinggi sangat... ya allah tolong lah... saya xkuat kalu terus di sakitkan aty ni... aq  ni bukan keras tapi lembut je atynye... 2 senang sakit... sabor ye kin sabor.... now aq try nak epi kan aty ni... aty sakit ubt sendri.. xnok ubt mane2 dah... tekang gni... lambatnye nak keje.. dan keje sume bnd aq xduli... hahhaha biasa lah 2... it list aq x ade skandal pon! haish... relex2...

29 May, 2011

cerita di kenduri kawin

tadi tengah ari ade kenduri kawin so papa datang umah ambik anak-anaknye... mama dah pegi awal-awal lagi tolong makcik2 kami xdibenarkan menolong... nak jadikn cite... sampai je kat kenduri 2 ekin kne pegang aleeya... hahhaha memang macam dah ade anak 1 lah... adik n kakak tah ilang ke mane... so ekin duduk lah dengan aleeya kat meja tetamu... tibe2 aleeya merengek... oujuk punye pujuk xnak senyap jgak.. mama n papa dia xde... yang lain sume bz.. nak xnak ekin kne lah pjuk aleeya... tiba ade spasang tangan hulur nak ambik aleeya... aleeya lak g pegang tangan 2... n ekin pon terus lah pandang... tengok2 laki.. tah sape tah.. dalam umo 20 han lah.. ekin xmo lah bagi... tibe2 aleeya nak gak g kat laki 2... nak bagi aleeya senyap ekin pon bagi... memang bhaye ne lah tahu dia nak culik aleeya... tp xpk pon dia cm 2... aleeya pon senyap pas laki 2 dokong dia... ekin pon cam xtaw nak cakap ape... aleeya leh guraw2 dengan laki 2... adohai memang ekin senyap lah sebab ekin xkenal laki 2.... pas2 ekin pon mntak aleeya dari dia..."erm aleeya meh cni kat mak ude... kite g kat nenek" ekin xtaw nak mntak cmne n nak pnggil dia ape... so ckp g 2 jelh.. n aleeya pon pg kat ekin... pas2 trus pg n say thanks...
       time pegi kat mama cakap lah tadi ade laki ambik aleeya.. mama tnye sape... ekin pon tnjuk lah... laki yg rambut pacak... pakai sluar jean itam n kemeja putih... boleh tahan lah muke.. tp skit pon xpk nak ngorat... xreti pon... kat aty ade sowg je.. pas2 mama cakap"2 lah ank datin ita" ekin pon senyap... xde prasaan tertarik sikit pon... alah mak dia je datin... pas2 mama suh pg dok kat bawah kemah uhhh.. adohai... ekin doa laki 2 xmncul lagi... tengah dok tengok2 aleeya jalan2.... tibe2 laki 2 timbul.. aduh! nak ape lah mamt ni... aleeya lak pg kat dia... suke plak dia kat mamat ni... dia dtg kat ekin... bt slambe dh... bukan sape2 pon... dia pon ckp"hai" ekin just syum pkse... jahatkn..hehehhetibe2 dia tnye

laki : ni anak u ke?
aku : eh xlah... actually ni anak abg.. papa n mama dia ade hal so dia letak kat umah atok dia..
laki : so u makcik dia lah
aku : just menganguk saje... dalam aty( apelah mamt ni nak)
laki : comey budak ni! ape name dia?
aku : aleeya! (seyes je muke)
laki : ok lah u mama i pnggil...bye aleeya
aku : ok....

ape lah mamat uhh... time ekin tengok dia 1 je ekin pk... "elmo" rindu same elmo... :) tibe2 papa panggil... "ekin jap"so ekin pon pg kat papa...

papa : ni datuk lukman...
aku   :senyum je... (xtahu nak cakap ape...aq xperamah)

pas2 ekin pon main dengan aleeya... dorg still borak2... sambil tengok aleeya ekin trase seperti di perhatikan... ermmmm tengok2.... bdak uhh lagi.. ekin trus bawak aleeya masuk dlm umah pengantin... dalam pikiran ni pk... ape lah laki 2 nak.. xpenah tengok pompuan ke...

time nak balik lagi sekali jumpe dia... n mama cakap name dia afiz!... sikit pon xde prasaan minat... just senyum pakse.... hehehheh xleh bla lah kn... tibe2 time nak pg kat kete dengan akak dia dtg tepi n say "awk nampak ayu!"... pas2 dia pg... ekin pon cam blur jap... what!!!!"ayu"...hahahhahha pas2 akak gelakkn... jahatkn akak... hurm wat everlah laki ooiiii.... pape pon xmudah nak ambik aty saya.... ^_+

ni gambar time kenduri 2... tapi kate laki 2 xbetol same sekali... tak ade mknenye ayu...


28 May, 2011

kene kiss!

semalam ade dekat kol 4 pg baru tdo.. gara2 tnggu puteri saya... mama n papa dia kne pegi kenduri kawin so tglkn dia dengan saya sebab xmo t ye penat... sampai2 je dia kat umah terus sy peluk n cium... aleeya br 1 thn 3 bulan... tp dia comey sgt taw... actually ekin now ade masalh... serabut ase kepale  ni.. tp lepas tengok si kechik ni automatic je rase tenang n sayang sangat same dia... ekin memang ske kan budak2..heheheheh sebab dorg comey sangat taw... so ekin pon tdokn aleeya... kul 6 terjage sebab aleeya nangis nak susu.. so pg lah buat susu tok dia... n saya pon mandi2 n solat subuh sekali... entah camne leh tertdo atas sofa... cik aleey dah tdo...
          tibe-tibe pagi tadi bangun sebab terase seperti di cium di pipi..hehehhehe so ekin pon senyum n baru bukak mate... tengok2 aleeya saya yang cium saya hehehhehe suke taw... chumel sangat dia... kan best ari2 aleeya kejut mak ude dengan kiss... sure mak ude bangun cepat je... hehhehehhe ade ke member so kawin cepat sebab t leh dapat anak... hhehehehe awal lagi... now kebayakkan laki sume still nk enjoy.. so biakn.. alah xde anak tp ade ank buah pon jadi lah... yang penting ekin sayangkan dorg... sal kawin 2... ermm.... bialah dulu.. take time.... saya bg dia enjoy dlu sebab itu yang sedang saya perhatikan... saya xmo lah t dh kawin dia still enjoy cam dia single.... dah kawin ni bukan senang taw... tinggi tangggungjawabnye... banyak benda nak pk.. dlu sowg.. t berdua... g pon ekonomi xok... t sampai seru kawin lah.... tunggu owg dtg umah je...heheehehehe mnggu depan rombongan laki datang nak pinang akak saya bukan saya ye... mungkin bulan 9 ni dia tunang... ni yang xbest ni.. t akak dah kawin mesti ble jmpe owg sume tnye bile nak kawin..hohohohoh tidak... ahh bia lah senyum sdah... senyum 2kan penting... now aleeya baru je tdo... mama xde...sume kuar dengan urusan masing2 tinggal lah ekin n leeya kat umah....
        rindu same elmo... tapi... xpelah dia bz dengan keje xleh nak buat ape2 dah... now pon dah jarang sangat contact... ekin ase cm dah jauh dengan dia.. sedeynye... hhuhuhu nonono jgn nak nangis... ape2 pon aleeya pengubatnye...


comey x aleeya..hehheheh pakai tudung g 2...
love u sayang...

25 May, 2011

why?



now ekin pon xtahu nape dengan diri ekin... ekin dah xjelous dh taw... kalu xdulu dengar je kuar dengan pompuan cmfirm ekin akan pk bukan-bukan... now tengok gambar dia dengan pompuan lain pon dh xjeles..hurm.. nape erk? nak kate xsayang.... ish xkan lah.. rindu ade lah... myb now ekin dh tahu time bile ekin akan jeles time bile ekin akan marah n time bilew ekin akan sedih... bagus lah kalu ekin macam 2 skurangnye dia xkan rase rimas ke ape ke.... just 1 ekin mntak nak berkawan boleh tapi jangan lebih2... "berkawan bia beribu, berkasih pada yang satu"

saya harap dalam 1 ari nanti awak akan bgtahu sume ni... kejujuran yang saya harapkan.. memang bile kite jujur akan ade haty yang sakit... tapi sakitnye hanye sekejap saje... dari yang ditipu sakitnye lame nak surut taw... luke yang dalam xboleh diubat dengan kate2 manis... renung-renung kan ye....

24 May, 2011

shopping time

ari 2 nak balik ipoh tapi tiketnye kul2.45... so pagi2 lagi papa kejut ajak pegi shopping.. adohai malasnye nak bangun..tapi kne bangun jugak.. coz sy ske pg shooping bukan sbb nak bli barang tapi ske pilihkn  brang tok orang.. best.... kite match kan nye..hehheh love it.. so ikot lah papa g shopping just me my sister n my mom... kul9 pagi kat depan pintu kedai robbinson dah penuh owang... excited btol dorg ni... ekin dah pening tgk owg ramai2... so ekin pon pilihkan kasut tok papa n beg tok mama... n mereka skeknnye.. epi sangat.. bag for mothers day.. shoes for my fathers bufday... ^_^


ni my sister...


ni my father n my sister


sume bz beli barang so ekin pon snap lah hehhehe


ni  tuan yang ambik gmbar.. ilove pictures..


ni lah kasut papa ku !


ni beg mama. cantik x? mama ckp nak simple xnak yg pelik2...

- sekian - :)

16 May, 2011

study for my last paper!

arini seharian study...pening dah mate tengok huruf je.. hehhehe rabu ni last  paper so kne lah study tol2... g pon ade someone ckp kalu result ekin jatuh ekin kne blanje... huhuhuh cm kne blanje je..hehhehe... oh IDC ku sabar menanti paper mu rabu ni... pas2 exam trus balik kl... say bye to ipoh ..hehhehe tp sem depan kne datang balik.. sabow je lah..hehehhehhe like u lah ipoh! hohohooho kne study g ni... hehhehe bye blog..:)


15 May, 2011

kalu saya buat benda 2 mesti ade sebab...

"awak kne phm knpe sy selalu jea mrajuk.. sbb sy cuma nk prhtian dr awk.. awak kne phm knpe sy selalu call & sms awk.. sbb time tu je time nk epi n gaduh2 mnje dengan awak... nnti ble sy dh xde.. sy xkn brsuare n trtawa spt dlu.. sayang awak... ♥ "
mungkin saya pon kene paham awak... ye saya tahu awak bz... awak penat... kul 9 pg awak keje...kul 10 mlm br balik... memang awak penat... arini awak cuti... tp awak cakap  awak kuar dengan family nak tempah baju tok hari abg awak nak kawin t..ok sy paham so sy xkcaw awk... td tengah tgk tv tb2 pk awak... so saya anta mcj simbol senyum.... tapi awak xbalas pon... sedeynye.. tp xpe.. mungkin awak penat...lagi pon sok awak keje... awak mf sebab xbgtahu saya balik kl... tapi cakap jgak kan wak hehhehe...awak terlalu bz smpai kdg2 sy pk xsume bnd psl sy sy kne bg tahu... awak pon jarang nak tnye sal diri saya... col pon dah susah sekarang... sy col awak kadang-kadang br boleh dengar suara awk kalu x sy dengan pompuan yg jawap n cakap"sila tinggalkan pesanan selepas bunyi beep" xske dengar pompuan 2 ckp cm 2.. bukan suara dia saya nak dengar wak... tapi suara awak... kalu saya rindu sangat kat awak,saya akan dengar lagu ni "st12-jangan pernah berubah" saya ske lirik dia....
"biarkan waktu teruslah berputar
ku cintai kamu penuh rasa sabar
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan

jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah"
 bak kate orang:
mencintai seseorg itu tak brmkna memiliki drinya..
cinta itu lebih brmkna apbila kita mlihat org yg kita cinta itu bhagia brsma org yg dicntainya.. 
prasan cinta itu akn hilang bila kita cuba membuka hti kita kpda owg yg mncntai kita 
n kdg cnta itu akn dtg kpda kita bla cnta itu memang mlik kita bsma si dia....
cinta itu indah jka kita mncorakkn nya
cnta x kn merosakkn kita mlainkn ita yg merosakkn kita sndri.. <3 <3 <3



 saya suke bile dia kacaw sy..hehhehe nakal..

lonely! =_=

sunyinye idup nie... sume owang kat skeliling ekin bz je dengan keje... ekin pon dorg xhirawkn termasuk "e" sedey... tadi time dok makan kat kedai makan ade 2 kapel ni... first kapel ni pakwe nsome... rambut pacak,pakai kemeja.. nampak cool lah... tp xnampak lak dia mrokok... tibe awek dia datang... awek dia  biasa2 je... actually i nak cakap kat cni cara dia layan awek dia... agak kurang aja kot... kat tempat awam pon perlu ke berkasar dengan awek sendri... seyes xreti nak berbudi betol.. mle2 dorg makan... pas2 awek dia suh lah pakwe dia ambik tisu kat meja blakang pat pakwe dia duduk coz tgn awek dia dah kotor.... ade pakwe dia cakap" ade kaki ade tangan pegi ambik sendiri...gedik!" wehhh melampau... kalu pakwe ekin memang xlame ekin dengan dia.. kalu dengan ekin pon xreti nak cakap elok2 ape kan lagi dengan family ekin... harap muke handsome tapi sikit pon xde budi bicara... eee xske laki g 2... pas2 yang second kapel nie biasa-biasa je.... tapi sweet sgt... awek dia ngah makan... tb2 pakwe dia ckp" awk,awk nak makan ape2 lagi x?kalu nak sy nak orderkn.smbil syum..."mak ai... baiknye lah pakwe dia...ni br pgl gentleman... elok je dia layan awek dia n awek dia pon cakap elok2... xde nak kasar2... perlu ke berkasar dengan org yg sayang kite?cube hargai sikit... ni xreti nak hargai langsung... ade yg cakap..."saya xske tunjuk sayang sy kat dia depan owg" pas2 nak tnjuk kat mane... kalu depan owang pon xreti nak beradap... sebenarnye owang kat sekeliling kite selalu tengok and menilai kite... so kat lua kne lah jge sopan n hormat jgak... haish... nape erk bile kite sayang owang 2 mesti owang selalu akan buat kite marah,sedey,trase aty yg amat... xske lar... t lame2 boleh jd jemu... n rase nak pg jauh dr dia dalam senyap2... tapi syang lebih menguasai kite... family bz,dia bz,kawan pon bz... family ekin bz sampai xhirawkan ekin... ekin akan mcj dorg ble xde duit.. n dorg akan balas mcj bile dorg free... kalu "e" plak.. dia akan mcj ble dia rase dia nak... 2 pon 2 3 mcj jarang nak smpai belas2... n ske senyap tb2... xske ble kne tnggu mcj yg mmg xkn mncul... nape sume bz....!!!! ekin xmo duit lar... ekin nak perhatian n kasih sayang jew... ble ekin enjoy sume nak marah2... dah korg sume bz... salah ke kalu ekin epikn diri.. ni x ble stress dengan keje je mule ekin jadi tempat marah kamu sume.. ekin tension taw... even kalu korg cuti... sikit pon xpk ekin... kalu macam 2 ape function ekin dalam idup korg sume... ekin bukan nak terkurang aja ataw ape... cume ekin geram n xtaw nak share kat sape... huhuhuhu ekin xnak nangis tapi bile dah lame2 pendam ase sakit aty taw... ok fine sume pg bzkan diri.. even ekin xde xde pon yg kesah... pasni ekin nak keje... nak bz kn dri mcam mane korg bz 2...  susahkan nak bagi sikit mase tok ekin... ye ekin xsepenting owang kat lua sane...( sedey sangat... air mata lak xreti nak benti2....)


03 May, 2011

maafkan saya~~~

sedey arini gaduh lagi... ye myb salah aku... event bz pon nape xbls macej... huhuhuhuh saya tunggu lah... tapi sakit aty yang dapat... tapi walaw camne pon saya geram n marah dengan awak sayang saya lagi kuat n buatkan say tok bertahan dan bersabar... wak... smpai bile nak cmni.. ble jauh je kite gaduh.. bile depan mate dua2 epi.. sedey taw... ye now saya kne paham awak keje n bukan student lagi.. so xleh nak mcj selalu nak col selalu... tapi xkan xde sikit pon mase awak tok saya... awak penah cakap bile dengan kawan awak lupe saya.. sedih bile dengar awak cakap cm2... saya ase saya bukan sape2...huhuhuhuh malam ni nangis sebab geram dengan awak... tapi saya xshare kat sape2 pon... saya senyap dalam bilik n pendam je rase kat aty ni... sakit wak... tapi ape kan daya...

01 May, 2011

Take time...^_^



sumenye kne ambik mase bukan mudah tok kite paham owang 2... dan manusia boleh berubah2... nak xnak kne lah hadapi... hehehheh tangan xelok lagi.... cmne nak main bola jaring... nasib tulang ok..ekin kan kuat always ok taw... hehheheh gogo chaiyok... risaw lah dengan exam.. ase kali nie macam xboleh je.. tah lar... semangat ni xsekuat dulu xtahu nape... tp still ade smangat nak blaja... i love study... cume jangan pakse jew... ekin xske kne pakse.. alah xsusah pon nak paham ekin... ekin jenis xske kne marah..so nak tegur kne cakap elok2... ekin dengar n ikt t..hehhehe tapi now ekin xmanje sangat dah.. dlu lagi manje taw... manusiakan boleh berubah2.. so ape masalahnye... pape pon nak paham owang kite kne lah sabar..jangan cepat sangka buruk.. xsume owang jahat.. n xsemestinye yang jahat xleh jadi baik.. tol kan... ekin pon nak brubah ke arah kebaikkan..hehhehe pape pon ekin tawakal je soal aty... xnak berharap t ekin yang sakit.. g 1 kalu ekin yg bersungguh dia x.. so wat biasa dh.. jodoh ajal sume tangan tuhan.. kite just rancang jew... :) pape pon ekin nak idup ekin always epi.. xnak dah sedey.. ekin xlemah k... jangan pk ekin xreti marah owang.. silap besar lar... hehhehe ekin dah start pening lorh...memang tertekan tp nak wat cmne kan... rdha jelh.. hidup xselalunya indah... ^_+

29 April, 2011

syukur alhamdullilah...

26 - 4 - 2011 baru nie ade majlis anugerah dekan.. n saya pon hadir tok ambik anugerah... alhamdullillah... usaha ku selame nie ade jgak hasil nye.. dah 3 sem dekan.. sem ni xtahu lah... hope sangat pointer stabil lagi... xmo main2 dah..huhuhu pape pon gogo chaiyok..




- sekian - :)

kamu buat aty sy berbunga lorh..hahaha

ari selasa ari 2 dia xcident... risaw giler aty ni.. dia kate dia ok.. tp xpuas aty ni.. so ari rabu pas kelas trus balik... n ade hal famili so balik lah... so smalam jmpe dia kejap nak tengok keadaan dia.. agak jauh jgak lah nk kesane.. macam2 dugaan... jmpe pakcik gatal lah,jmpe makcik pemurah dgn senyuman lah.. n dia puji " manis anak senyum" hehheheh mekasih makcik... time nak jmpe dia berdebar2 giler aty ni..haish... hehheh tp ble jmpe dua2 senyap.. aq terkedu ble tgk diri dia.. dengan tangan yang berbalut, dengan kaki yg terhencut... senyap je aq... dalam aty ni banyak tanda tnye... cian dia.. tp walawpo sakit dia tetap pegi keje... thanks ya allah ko kabul kan doa aq... walaw gaduh cmne skali pon kami still boleh berbaik... n semalam dia buat kejutan..hehhehe comey benda 2... thanks awk... walawpon awk ambik balik nset yang awak bagi pinjam 2.. tapi saya dapat nset yang baru dr awak... sbnarnye saya xkesah sume 2.. yang penting haty 2 ikhlas... duit xkan boleh bt ape2 wak..:)... kelakar ble owg tnye ye "nape susah2 beli nset br kat owg?mmbazir lar... " n awak jawap"2 tanda owang syang kat dia.." aduhai... dah awak 2 ssh nak ckp ayt "sayang" tp bile dengar..hehhehe berbunga jap lar aty ni..hehhehe u make me happy... pape pon aq harap dia jage diri... kalu leh aq xnak dia terluke lagi... yelh... lepas kite break ari 2 banyak kali dah awk xcident... myb salah sy... saya penah ckp kalu awak naik mto dgn pompuan lain something happen kat korg... tp ari 2 awk sorg jekn.. so ayt 2 bukan pape pon.... pape pon sjak kite break aty sy xpnah brubah tok sape2... sy pon xtahu nape.. stakat kawan je yang lain.. bukan mudah nak ambik aty sy... n sy xske laki gatal... awak xgatal tp awk xske manje kan saya..hehhehehe ske marah saya kn.. :) tp sume 2 tok kebaikkan jgak... saya marah awk pon ade sebab bukan saje2... saya pon xske lah marah awk.. kalu sy termarah awk ke or pape msti saya akan say "sorry"... hehehheh pape pon... awak buat saya senyum kembali.... saya doa moga awak bejaya dalam hidup... hidup kite kne teruskan... walaw susah macam mane kite ke jgak hadapi... ^_+ <3 <3 <3

_